Graffitis durant l’època del Covid

Passejar per la ciutat, la meva ciutat, Barcelona, m’agrada i molt. No només perquè vas al teu aire, ningú et diu que has de fer, també per les demostracions artístiques que pots trobar. Ahir, sense anar més lluny, vaig sortir amb la idea de recuperar una imatge que vaig veure dies enrere al passeig de Gràcia cantonada amb el carrer Consell de Cent. Quan la vaig veure per primera vegada, hi havia una parella davant del dibuix, i no va ser el moment idoni per fer la fotografia. Així que vaig tornar ahir, dia de Sant Joan, i no vaig trobar-me ningú al davant, fet que em va servir per fer la fotografia.

La Pedrera buida de turistes
La Pedrera, buida de turistes
Casa Batlló. Lliure de TuristesCom tots sabem, estem en plena afectació del virus Covid19, i de moment no ha afluixat la seva presència, encara que si han disminuït de moment les afectacions i els contagis.
Segons les informacions que ens arriben de la Conselleria de Salut, el risc zero no existeix, i estan estudiant com reduir les infeccions per Covid, que es podrien produir de nou quan finalitzi el proper estiu. Veurem com evoluciona.

Enfilava cap al barri de Gràcia, que es troba en direcció Tibidabo seguint el passeig de Gràcia, i vaig passar per la porta de la Casa Batlló, cantonada carrer Aragó. Vaig veure també la Pedrera, que està a la vorera del davant, cantonada carrer Provença. Aquestes dues edificacions modernistes, normalment estan plenes de gent, de turisme qualsevol època de l’any. Curiós que degut al covid, no hi han turistes que vagin rondant amunt i avall, desplaçament que és una molèstia als habitants de la ciutat. Culpa dels turistes no és, el problema és que Barcelona és (de moment en stand-by) un destí molt turístic i els habitants perdem la nostra identitat i la nostra qualitat de vida.

De moment el virus ens han canviat tant la vida, que els barris tornen a ser dels barcelonins, detall que mai hauria d’haver canviat. No m’agrada que el virus circuli, però per algunes coses ha anat bé que reflexionéssim envers la nostra qualitat de vida personal i social.

Continuant cap a Gràcia vaig trobar-me amb la sorpresa d’un grafiti pintat a una de les parets de cases del barri. I que gratament coincidia amb un altre, el que vaig voler tornar a repetir, el del carrer Passeig de Gràcia amb Consell de Cent, pintat pel mateix artista, de nom Capità Haddock. Curiositats que et porta fer voltes per la ciutat. Dues versions d’auxiliars d’infermeria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *