LlumBCN – Activitats llumíniques

Aquest cap de setmana, hem pogut gaudir novament del festival LlumBCN, un festival emergent, sorprenent, emotiu, on la llum en totes les seves vessants formen part de l’espectacle, acompanyades d’efectes sonors i visuals a la majoria d’espais. Jo nomès he pogut veure tres, a l’aire lliure, ja que per veure els altres, els d’interior les cues eren bastant grans, i mínim havies d’esperar 30 minuts per poder entrar.

A mi, m’ha agradat molt l’espai Museum of the Moon a Estany del Disseny HUB Barcelona. Una lluna de 7 metres d’alçada composta d’imatges fetes per la NASA (ja us podeu imaginar el detall de les mateixes).

La lluna, quan la mirem des d’un telescopi en temps real, podem veure les marques, cràters, escletxes produïdes per antigues “erosions” i el terreny ratllat. A aquesta composició artística també es veuen amb molt de detall. Ha valgut molt la pena veure aquest muntatge, creat per Luke Jerram, artista multidisciplinari

Festival LlumBCN – Febrer 2020 – Museum of the Moon a Estany del Disseny HUB

Caminant pels carrers hi havia força gent, però ès podia circular força bé, a excepció d’alguns moments que s’havia de compartir espai amb els cotxes, no entenc com han deixat carrers compartits, ja que l’aglomeració de gent era bastant gran i podia suposar una mica de perill compartir calçada, les voreres no podien absorbir la gran quantitat de persones. Espero ho revisin pel proper any.

Per poder orientar-se dins del barri i poder veure punts d’interès del festival, hi havia un “raig-làser” de color verd intens, que ens indicava al camí a seguir. Molt bona idea. Aquest raig era visible des de qualsevol banda.

Festival LlumBCN – Febrer 2020 – Mécaniques discursives Carrer de Pere IV, 113 bis Fred Penelle & Yannick Jacquet

I el darrer espai vist, abans de tornar cap a casa, va ser el Datamonolith_AI Architectural Data Sculpture al Parc del Campus Audiovisual del 22@ Carrer de Roc Boronat, 147. Un espectacle de llum, color i so en un “monòlit” on anaven projectant-se imatges i un so espectacular, un espectacle que ens convida a explorar els sentits a la recerca de noves emocions. La complicitat del temps com a mediador entre la llum i el so per desplaçar aquests dos elements i transformar l’espai. Un espectacle visual i sonor que ens proporciona tota una experiència. No es pot explicar s’ha de veure i sentir.

Datamonolith_AI Architectural Data Sculpturehttp://www.ouchhh.tv/
Parc del Campus Audiovisual del 22@ Carrer de Roc Boronat, 147

I ara a esperar la propera edició del festival LLUM BCN

#llumbcn #barcelona #audiovisual #datamonolith #MuseumoftheMoon #digitalart

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *