Fotografies vives, amb contingut

Com la fotografia per a mi es passió, passió tranquil.la i pausada, estancar-me en fer fotografies del mateix tema sempre, m’avorreix una mica. Si us fixeu, o aneu seguint el meu portafoli, veureu que les imatges no toquen sempre el mateix tema, i que les vaig variant sovint, ja que em dóna la sensació que si no m’estic estancant i no avanço.

Degut a aquesta inquietut personal d’avançar, vaig observant i mirant, i llegint, diversos llibres de fotografia. Compro, o moltes vegades, “abuso” :-), de l’extens catàleg de la biblioteca de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la biblioteca Agustí Centelles.  És una biblioteca municipal dedicada a la fotografia, ja us podeu fer una idea de la gran quantitat de material de lectura i observació que disposa.

Altrament, també compro llibres de fotografia, especialment quan vaig a una exposició i surto amb la ment plena d’idees. El darrer llibre que recordo haver comprat es el de Marianne Breslauer,

fotògrafa d’ascendència lueva i nascuda a Alemanya. Les seves fotografies, són de fotografia de carrer, encara que també estàn a prop de la antropologia (suposo sense una pretensió directa), ja que va fotografiar diversos tipos de persones, diferents classes socials, pel simple detall de tenir un record on viatjava. Va estar a Catalunya i al Pais Basc on va deixar petjada fotogràfica de la seva estada.

La llàstima és que per motius personals i familiars no es va dedicar molts anys a la fotografia, és va dedicar entre 1927 i 1938, ja que va haver d’exil.liar-se amb motiu de l’arribada del nacionalsocialisme, al 1933. Les fotografies que ens han arribat als nostres ulls, ha sigut gràcies a la generositat dels fills, ja que tenien un llibre de la seva mare, editat de forma íntima i personal, i van decidir que s’havia de compartir amb el públic perquè el treball de Marianne no quedès guardat en un calaix.

Més informació i imatges: (obrir en pestanya o finestra nova)
https://bit.ly/2KDMNfj
https://bit.ly/31lE2wa

Aquest fet de llegir biografies d’altres i mirar les imatges, em dona ales i inspiració per anar ampliant el meu portafoli

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *