Fotografia Pinup (2012 – 2019)

Sweet Dreams. Model: Mystica Noemí. Idea i composició: Josep Avilés.

Pràcticament, des de que vaig començar a caminar fotogràficament, amb una mica més de cara i ulls, cap a 2012, l’atracció per a les fotografies Pinup era intensa, artística…
Vaig remenar, devorar llibres, biografies, veure imatges, fer esbossos i de tot aquest caminar vaig crear unes fotografies pròpies, ajudat pel treball magnífic de Gil Elvgren, un dibuixant americà excel.lent va saber recollir (o així ho imagino jo veient les seves il.lustracions) el món Pinup d’aquella època, suposo que entre 1940 i 1950.
Jo he recollit la sensualitat d’aquella època daurada i l’he transformat una mica en quelcom no tant explícit. Les èpoques van canviant i la cossificació de la dona va deixant pas a seduccions més feministes, on la imatge no nomès per la persona que les mira, si no per elles mateixes. Una manera de pensar així, obliga a treballar mes acuradament les sensacions, les composicions sense perdre de vista la seducció i sensualitat que es respirava aquella època. La meva primera sèrie Pinup la vaig treballar entre 2012 i 2019. Ara estic preparant una segona, una mica més record publicitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *